Ügyfélszolgálat: H-P 10.00-14.00 Telefon: (06) 1 477-5963; (06) 1 477-5964 E-mail: nrk@nive.hu
 
 
Kiemelt
HÍREINK
A 2022. évben megállapított Europass bizonyítvány- kiegészítő kiállítási díja német, francia, spanyol, olasz nyelvek igénylése esetén 9350 Ft.
 
Újra kell nyomtatni a 63040 – 63720 közötti sorszámon kiadott, idegen nyelven kiállított Europass bizonyítvány-kiegészítőket.
Tisztelt Felhasználónk!
Amennyiben intézményük neve megváltozott, kérjük, bejelentkezés után a Regisztrált intézményeknek nyújtott szolgáltatások menüpontban az Intézményi adatmódosítás almenüben végezzék el a kívánt változtatásokat. 
 
Magyarországon évente több mint tízezer Europass bizonyítvány-kiegészítőt adnak ki. Szeretnénk információkat gyűjteni a dokumentum felhasználásáról, ezért arra kérjük, ossza meg velünk tapasztalatait!
 
A kérdőív kitöltése kevesebb, mint két percet vesz igénybe.

Hivatkozással a 12/2020 (II. 7.) kormányrendeletre, 2020. február 15. napjától, a jogutód nélkül megszűnt vizsgaszervezők esetében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal állítja ki a kérelmezők részére az Europass bizonyítvány- kiegészítőt.
 

Felhívjuk Tisztelt Felhasználóink figyelmét, hogy a tagintézmények a következőképpen vigyék fel nevüket a rendszerbe: Centrum megnevezése és a tagintézmény megnevezése, például " Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma".

Az Europass a végzettségek és kompetenciák összehasonlíthatóságát támogató nyitott és rugalmas egységes keretrendszer, amelynek alapja az ún. Europass portfolió. 
 
 
 
Sajnálattal közöljük, hogy előre nem látható ideig az Europass mappa rendelése szünetel. Kérjük, ne adjanak le mapparendelést!
Az Europass bizonyítvány-kiegészítők MAPPA NÉLKÜL IS KIADHATÓK, illetve a vizsgaszervező intézmény maga is nyomtathat mappát saját használatra.
A 12/2020 (II. 7.) Korm. rendelet értelmében magyar és angol nyelven az Europass bizonyítvány- kiegészítő kiállítása továbbra is ingyenes.
 
 
Útmutató a bizonyítvány-kiegészítők kitöltéséhez "lépésről-lépésre"
 
 
 
A vizsgaszervező intézményben a bizonyítvány-kiegészítők kitöltésére meghatalmazott személyek kijelölése.
 
 
 
 
 
On-line meghatalmazás elkészítése a Nemzeti Referencia Központ honlapján, az online űrlap kitöltésével. Ehhez az Intézményi regisztráció menüpontot kell kiválasztania, és követnie az ott megadott utasításokat. Figyelem! Amennyiben, nem találja az intézmény nevét az intézménylistában, jelezze itt ügyintézőnknek, aki felveszi Önnel a kapcsolatot.
 
 
 
 
 
A regisztrációs kérelem elküldése után várja meg az NRK engedélyét. Az engedély birtokában ezután letöltheti a kívánt bizonyítvány-kiegészítőt a Regisztrált oktatási intézmények számára elérhető szolgáltatásaink menüpont kiválasztásával. Itt bejelentkezés után az utasítások követésével kitöltheti, majd letöltheti és kinyomtathatja a kész bizonyítvány-kiegészítőt, illetve törlési kérelmet küldhet az NRK-nak, amennyiben hibás bizonyítvány-kiegészítőt állított ki.
 
 
 
 
 
Fordítás: Az Europass bizonyítvány-kiegészítők angol, német, francia, olasz és spanyol nyelven adhatók ki. Az idegen nyelvű Europass alapja a kiállított magyar nyelvű bizonyítvány-kiegészítő. Angol nyelvű bizonyítvány-kiegészítő kiállításához kérjük, töltse ki a bizonyítvány-kiegészítő magyar nyelvű változatát az on-line program segítségével. Miután elkészült, a Fordítás menüpontból válassza ki a nyilvántartásból azt a magyar nyelvű bizonyítvány-kiegészítőt, amelyről fordítást szeretne, és kövesse az utasításokat. Amennyiben nem történt tantárgyfelvétel, úgy a bizonyítvány-kiegészítő néhány percen belül letölthető a honlapunkról. Ha fel kellett vennie tantárgyakat, úgy az első alkalommal az első bizonyítvány-kiegészítő letöltése hosszabb időt vehet igénybe, mivel ebben az esetben a fordítás manuálisan történik.
 
 
 
 
 
Nemzeti Referencia Központ
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
1087 Budapest, Kálvária tér 7.
T:(06) 1 477-5963; (06) 1 477-5964
E-mail: nrk@nive.hu